+31 (0) 348 72 45 00

Edge computing

Edge computing, edge datacenter, edge serverruimte

Waarom?

Versturen van grote hoeveelheden data naar het intern of extern datacenter kost veel tijd; u belast uw netwerk en er kan een file ontstaan. Data komt niet snel genoeg terug nadat het op de serversystemen is verwerkt en dat heeft impact op uw bedrijfsproces. Bovendien moet u uw data extra beveiligen.

Big Data

U heeft bijvoorbeeld een productiemachine met verschillende sensoren in de fabriek, die grote hoeveelheden data moeten verwerken om optimaal te functioneren.

Altijd up-to-date

U bent verantwoordelijk voor robots in de gezondheidszorg, waarvan de artsen realtime willen beschikken over de laatste data en actueel beeldmateriaal van de patiënt, om snel en adequaat te kunnen handelen.

Snelheid

Misschien heeft u transportsystemen waarbij de snelheid van de data bepalend is voor het functioneren. Autonome vervoersmiddelen of grote publieke vervoersaanbieders zoals luchthavens verwerken steeds meer data, zodat de processen veiliger, intelligenter en sneller verlopen.

Dat betekent dat uw huidige infrastructuur met een extern datacenter niet geschikt is om de data op de juiste manier te verwerken. De afstanden zijn te groot, u moet de data extra versleutelen om de veiligheid te garanderen en het netwerk raakt overbelast.

Edge datacenter

De risico’s om uw data heen en weer naar het datacenter te versturen zijn te groot om uw bedrijfsproces ongestoord, betrouwbaar en veilig te laten verlopen. Hoe dichter bij de bron u de data verwerkt, hoe minder verstoringen u heeft.

Dat kan nu gemakkelijk. In een klein edge datacenter brengt u de serversystemen onder in een compact en afgesloten 19” rack.

Uw voordelen zijn:

 • Het edge datacenter verwerkt de data direct bij de bron, zodat u geen last heeft van latency.
 • Het netwerk raakt niet overbelast door de directe verbinding tussen gebruiker en de edge serverruimte.
 • U heeft continu uw data beschikbaar die bepalend is voor het functioneren van uw bedrijf.
 • U heeft geen extra beveiliging nodig van uw data, omdat die lokaal in het edge datacenter blijft.

Compact Server Rack

Wij hebben standaard plug & playconfiguraties voor uw edge datacenter ontwikkeld, die eenvoudig en direct inzetbaar zijn. Uiterst betrouwbaar, schaalbaar en voorspelbaar qua kosten.

 • Toepasbaar wanneer u direct naast de bron data wilt verwerken.
 • 1-4 racks om apparatuur in onder te brengen.
 • Opstelbaar in vervuilende omgevingen.
  Ingebouwde stroom- en koelvoorziening.
 • Te beveiligen met branddetectie en monitoring.
 • Later eenvoudig uit te breiden.

Meer over het Compact Server Rack: [link]

“Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen.”

Piet Schrijver

Functieomschrijving, Bedrijfsnaam

Vrijblijvend kennismaken?

Bel ons nu en ga het gesprek aan

Wilt u vrijblijvend kennismaken en weten wat we voor u kunnen doen? We leggen u graag in een persoonlijk gesprek uit hoe we in uw specifieke situatie kunnen bijdragen aan 24/7 uptime.

Bel ons nu.

+31 85 21 07 161

De data wordt direct dicht bij de bron verwerkt zodat we geen latency hebben.