+31 (0) 348 72 45 00

Crypto currency & Blockchain

Crypto currency, blockchain, bitcoin
 

Nieuwe valuta zoals de bitcoin stellen totaal afwijkende eisen aan uw datacenter. De servertechnologie van crypto currency is anders dan het systeem dat u kent. Huidige datacenters zijn eigenlijk ongeschikt.

Big Data

Compacte serversystemen verbruiken erg veel stroom bij de berekening van crypto currency, namelijk meer dan 20kW per 19” rack.

Warmte oplossing

Door grote rekenkracht die nodig is voor crypto currency is de warmteontwikkeling enorm.

wij denken mee

Kapitaalintensieve infrastructuur zoals generator-, back-up- en blussystemen zijn niet altijd vereist voor blockchain-toepassingen.

Serversystemen voor blockchain-toepassingen zoals crypto currency moeten beschikken over een extreem grote rekenkracht. Maar alle toeters en bellen op het moederbord zijn geen vereiste. U wilt zo veel mogelijk rekenkracht op de vierkante centimeter. U wilt tenslotte in korte tijd berekeningen maken om crypto currency te verwerven.

Immersion Cooling

U kunt de grote warmteontwikkeling bij het mijnen van crypto currency niet meer koelen met traditionele luchtkoelsystemen. Maar de investering voor de aanschaf, onderhoud en het energieverbruik van traditionele koelsystemen is groot. Terwijl u het restproduct nauwelijks kunt hergebruiken.

De stroomvoorziening van een standaard datacenter is niet toereikend voor blockchain-toepassingen. Een vol 19” rack met serversystemen voor crypto currency vraagt al snel meer dan 20kW. Deze density is veel te groot voor een datacenter, dat vaak is ontworpen om maximaal 8 kW per rack te huisvesten.

Daarom adviseren wij om uw serversystemen onder te dompelen in een gesloten liggend bassin – het rack – met daarin een niet-geleidende vloeistof. In dit systeem van 42-52HE kunt u meerdere serversystemen onderbrengen. Eventuele fans op de processoren kunt u verwijderen, dat levert zelfs een extra energiebesparing op.
Doordat het serversysteem is ondergedompeld, staat het de warmte homogeen af aan de vloeistof. De vloeistof wordt door een wisselaar gepompt, die is aangesloten op een standaard dry cooler. De restwarmte kunt u hergebruiken door radiatoren te verwarmen voor bijvoorbeeld werkplekken.

 

  • Geen energieverlies van de koelinstallatie behalve de pomp.
  • Geen energieverlies van het serversysteem doordat u de fans verwijdert.
  • Extreem hoge density per rack; meer dan 100 kW.
  • Volledig hergebruik van de restwarmte.
  • Lage investering.
  • Geen verhoogde vloer, brandblusinstallatie en dergelijke noodzakelijk.

Submerged Computing Solutions

Immersion cooling systemen voor crypto currency en blockchain is een bewezen technologie. Om het te kunnen implementeren, vraagt het echter wel een nieuwe kijk op het ontwerpen en engineren van uw crypto currency datacenter.

Om u optimaal te faciliteren, hebben we een joint verture om projecten met immersion cooling te begeleiden, engineren en implementeren.

Meer over de Submerged Computing Solutions voor blockchain [link]

“Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen.”
Piet Schrijver

Functieomschrijving, Bedrijfsnaam

Vrijblijvend kennismaken?

Bel ons nu en ga het gesprek aan

Wilt u vrijblijvend kennismaken en weten wat we voor u kunnen doen? We leggen u graag in een persoonlijk gesprek uit hoe we in uw specifieke situatie kunnen bijdragen aan 24/7 uptime.

Bel ons nu.

+31 85 21 07 161

“De restwarmte kunt u hergebruiken door radiatoren te verwarmen voor bijvoorbeeld werkplekken.”