+31 (0) 348 72 45 00

Energie besparen op de koeling van uw datacenter

Wilt u energie besparen in uw datacenter? Kijk dan eens naar de koeling van uw serverruimte. U kunt het energieverbruik van uw datacenter tot wel 30% verlagen!

Wanneer de koude ingaande en warme uitgaande luchtstromen te dicht bij elkaar komen, ontstaat een enorm energieverlies en bovendien een verlaagde capaciteit van uw datacenter.

Voorkom het vermengen van de koude- en warme luchtstroom; isoleer uw serverruimte-koeling:

tip

Dicht de open kabelruimte af aan de zijkant van uw 19 inchprofielen

p

tip

Breng blindpanelen aan op de lege HE/U-posities

Capaciteit verhogen met airco serverruimte

Nog een stap verder is het isoleren van de voor- en achterzijde van de racks. Daarmee verlaagt u het energieverbruik maximaal en neemt de capaciteit verder toe. U plaatst twee rijen racks tegenover elkaar met de koude zijde naar elkaar toe en creëert daarmee een ‘koude gang’ in uw serverruimte; een cold corridor.

 

Gelijke racks

Wij brengen uitneembare glazen dakpanelen aan bovenop twee rijen racks en schuifdeuren aan het begin en einde van de gang. Dat werkt alleen als alle racks even hoog zijn.

 

Verschillende racks

Heeft u racks van verschillende afmetingen, dan vereist dat maatwerk. Bij een verschillende hoogte van de racks vullen we ze uit met maatwerkpanelen. Staan de racks niet in één rechte lijn naast en tegenover elkaar, dan passen we de dakpanelen hierop aan.

 

Eén rij

Heeft u één rij met racks, dan maken we een halve corridor of cold cube. Eén zijde van het dak rust op het dak van de racks en de andere zijde op een profiel aan de bouwkundige wand. Het geheel werken we af met een halve deur aan het begin en einde van de gang.

 

Varianten

Er zijn hierop eindeloos veel varianten mogelijk. We werken bijvoorbeeld ook met een plenum waarbij we de vrije ruimte boven het verlaagd plafond benutten als kanaal om koude lucht aan te voeren of warme lucht retour te brengen naar de koel unit. Een andere oplossing is een free standing corridor. De corridor staat los van de racks en biedt daardoor de mogelijkheid om extra racks op vrije posities te plaatsen zonder dat u de opstelling hoeft aan te passen.

 

Overzicht om uw datacenter te koelen

De capaciteit van de koeling van uw serverruimte kunnen we dus op verschillende manieren verhogen:

 

  • Dakpanelen en schuifdeuren bij gelijke racks
  • Maatwerkpanelen bij ongelijke racks
  • Cold cube bij één rij met racks
  • Plenum boven het verlaagde plafond

Free standing corridor voor maximale vrijheid

Wilt u ook energie besparen?

Wij helpen u om tot een ideale opstelling te komen. We bekijken met u de opstelling in uw serverruimte. Na een meting vertellen we u direct welke oplossing wij kunnen aanbevelen.

Heeft u een goed beeld van onze oplossing en hebben wij uw vragen beantwoord, dan werken we het geheel uit in een overzichtelijke offerte. Hierin nemen wij op:

 

  • benodigde materialen,
  • transport,
  • montage van uw opstelling.

Natuurlijk begeleiden we het project nauwgezet. Onze projectleider controleert of de werkzaamheden goed worden uitgevoerd. Het is bovendien erg belangrijk voor ons dat u als gebruiker tevreden bent.

 

“Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen.”

Piet Schrijver

Functieomschrijving, Bedrijfsnaam

Vrijblijvend kennismaken?

Bel ons nu en ga het gesprek aan

Wilt u vrijblijvend kennismaken en weten wat we voor u kunnen doen? We leggen u graag in een persoonlijk gesprek uit hoe we in uw specifieke situatie kunnen bijdragen aan 24/7 uptime.

Bel ons nu.

+31 85 21 07 161

U kunt het energieverbruik van uw datacenter tot wel 30% verlagen.