+31 (0) 348 72 45 00

Uw eigen datacenter ontwerpen stap 3

Onderhoud & Beheer
 

Uw nieuwe datacenter is operationeel. Hardware systemen zijn geïnstalleerd en de eerste klanten zijn live. Dat betekent dat u verantwoordelijk bent voor datacenter monitoring en beheer van de continuïteit, inclusief de borging. U bent aangekomen bij stap 3: onderhoud en datacenter beheer.

\

Design – Engineering – Budgettering – Programma van Eisen

$
Bouwen – Projectmanagement – Commissioning & Test
Z

Onderhoud & Beheer

Naast het reguliere onderhoud moet u cruciale componenten frequent testen op hun werking. Om steeds nieuwe klanten te kunnen toevoegen aan het datacenter is het onontbeerlijk dat u exact weet of dit verantwoord is of niet. Is er voldoende vermogen beschikbaar en is de infrastructuur gelijkmatig belast? Het is geen optie om redundantie te verliezen. Dat betekent datacenter monitoring.

Realtime accesstot uw operationele dashboard en een maandelijkse evaluatie op basis van een gedegen rapportage is een voorwaarde voor het datacenter beheer en monitoring. U wilt uw klanten immers een betrouwbare dienst kunnen garanderen.

Datacenter beheer en onderhoud

Samen bepalen we het type onderhoud per installatie dat past bij het beheer van uw datacenter. Is preventief onderhoud toereikend of sluit correctief onderhoud beter aan bij uw verwachtingen? We stemmen het onderhoud exact af op uw behoefte en op de configuratie; we houden bijvoorbeeld rekening met de redundantie. We vertellen u precies welke kosten u kunt verwachten en welke dienstverlening daarbij hoort.

Naast de implementatie van het geselecteerde onderhoudsprogramma, zorgen we dat u er zelf  geen omkijken naar heeft. Onze servicemanager begeleidt de werkzaamheden. We controleren elke handeling van de monteur. Als ons geoefende oog iets opvalt, laten we het meteen weten. In veel gevallen drukt dat de kosten. We vertellen u bovendien precies wat we doen en waarom.

Afhankelijk van uw wensen, uw installaties en uw componenten, kunt u voor het datacenter beheer kiezen:

  • een preventief of een correctief pakket,
  • service tijdens werkuren of 24/7,
  • een kortere of langere responstijd,
  • de mate van begeleiding,
  • extra’s als inventarisatie, archivering, rapportage en evaluatie. 

Management van uw infrastructuur

U kunt de periodieke tests en monitoring zelf uitvoeren of laten combineren met het onderhoud.

Het enige dat u op frequente basis wilt weten, is of de infrastructuur naar behoren functioneert. Wat is de vermogensbelasting van het datacenter? Zijn er problemen te verwachten? Kunt u zonder problemen nieuwe klanten faciliteren? Wij vatten dat voor u samen in een overzichtelijke rapportage van de datacenter monitoring.

Onze servicemanager kan u deze werkzaamheden en verantwoordelijkheden uit handen nemen. Hij voert de werkzaamheden uit en bespreekt de resultaten met u. Heeft u extra informatie nodig of wilt u support bij een toekomstige implementatie, dan is hij uw directe aanspreekpunt.

Afhankelijk van uw wensen voor de datacenter monitoring, kunt u kiezen:

  • Periodiek testen van de infrastructuur
  • Meten en opmaken van de vermogensbalans
  • Opstellen en evalueren van de rapportage
  • Support bij implementatie van nieuwe klanten
  • Advies bij geplande veranderingen van het datacenter
“Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen.”
Piet Schrijver

Functieomschrijving, Bedrijfsnaam

Vrijblijvend kennismaken?

Bel ons nu en ga het gesprek aan

Wilt u vrijblijvend kennismaken en weten wat we voor u kunnen doen? We leggen u graag in een persoonlijk gesprek uit hoe we in uw specifieke situatie kunnen bijdragen aan 24/7 uptime.

Bel ons nu.

+31 85 21 07 161

Realtime access tot uw operationele dashboard en een frequente evaluatie op basis van een gedegen rapportage.