+31 (0) 348 72 45 00

Serverruimte gemeente, onderwijs en overheid

 

Als overheid – rijk, onderwijs of gemeente – bent u dubbel zo zorgvuldig met uw data en applicaties. Enerzijds moet een deel van uw systemen en data beschikbaar zijn voor burgers, leerlingen en ouders. Anderzijds zijn de persoonsgegevens bijzonder kwetsbaar.

Neemt u uw volledige ICT af bij een extern onafhankelijk datacenter of behoudt u uw eigen datacenter met een serverruimte in de overheids- of onderwijsinstelling? Kiest u voor privateof publicclouddiensten? Een complexe afweging tussen nieuwe werkprocessen, organisatie en technologie. Wat is het meest efficiënt, betrouwbaar en voordelig?

Staat de specifieke wetgeving toe dat uw overheids- of onderwijssystemen in een public clouddraaien? Bedrijfsgevoelige data zoals leerling- en bewonersinformatie wilt u sowieso liever een private cloudopslaan in een onafhankelijk datacenter. Soms zijn er specifieke juridische of strategische beperkingen voor dataverwerking van overheid, gemeente en onderwijs. Werkt u veel met maatwerkapplicaties? Moderne clouddiensten zijn ook nog eens moeilijk te koppelen met applicaties die niet standaard zijn.

Ieder schooljaar andere onderwijssystemen en –richtlijnen, een nieuw bestuur in uw gemeente of politiek die uw overheidsinstelling een andere richting uit stuurt? Sterk fluctuerende capaciteit, software of gebruikers leiden tot een onvoorspelbare financiële planning en afschrijving.

U wilt uw leerlingen, ouders, leraren, ambtenaren en burgers niet teleurstellen met een langzame verbinding of erger, een uitgevallen verbinding. Continue beschikbaarheid is cruciaal. Ook kan het nodig zijn dat uw eigen medewerkers fysiek snel bij de serverruimte kunnen. Bovendien heeft u een redundante verbinding nodig, zodat uw gegevens 100% beschikbaar zijn.

Persoonsinformatie overheid en onderwijs veilig

Maatwerkapplicaties draaien moeiteloos

Voorspelbare kosten

Hybride configuratie met behoud van eigen datacenter

Voor een serverruimte van uw gemeente, onderwijs- of andere overheidsinstelling wilt u the best of both worlds. Wij bieden een hybride configuratie met behoud van uw eigen datacenter met maximaal gebruik van clouddiensten.

Wij bieden continue beschikbaarheid, door de serverruimte op uw locatie te plaatsen. U bent dus minder afhankelijk van de verbinding met de buitenwereld of voor de beveiliging van uw data. Daar waar mogelijk en wenselijk kunt u nog steeds gebruik maken van publicof privateclouddiensten. 

U wilt geen rompslomp van de implementatie en uw systemen gemakkelijk kunnen opschalen.

Om kosten te reduceren wilt u bovendien kunnen samenwerken met andere gemeentes, rijksdiensten of scholen vanuit uw eigen Shared Service Center: uw eigen ICT-dienstverlening.

En u wilt volledig voorspelbare maandelijkse kosten voor het gebruik en het operationeel houden van uw eigen datacenter, gedurende de hele levensduur van uw serverruimte.

 • Continu beschikbaar
 • Onafhankelijk
 • Gemakkelijk implementeren en opschalen
 • Samenwerken met andere overheidsinstanties
 • Voorspelbare, maandelijkse kosten

Het CSRack voor industrie, fabriek of productiebedrijf

IT bases heeft speciaal voor de industrie, uw fabriek of productiebedrijf het Compact Server Rack(CSRack) ontwikkeld. Een geconditioneerd 19 inchrack waarin u uw actieve apparatuur kunt onderbrengen, zodat het tijdverlies voor datatransport minimaal is. Hiermee kunt u edge computing combineren met cloud computing voor een optimale oplossing.

 

 • Het systeem garandeert 24/7 spanning, ook bij netuitval.
 • Juist voor de industrie heeft de serverruimte een volledig gesloten 19 inchbehuizing die stof en vloeistoffen weert.
 • Het rack is voorzien van een UPS die voortdurend de netspanning conditioneert en bij netuitval vanuit de batterij ononderbroken en probleemloos spanning blijft leveren.
 • Wordt er warmte ontwikkeld, dan rusten wij het rack uit met een compact airconditioningsysteem.
 • Zelfs branddetectie en web-based monitoring kunnen bij het rack behoren.

Het CSRack is een kant-en-klare oplossing die we in no time op locatie kunnen implementeren. Met  het CSRack blijven uw systemen up en al uw applicaties non-stop beschikbaar. Door het CSRack te combineren met Infra Carenemen wij bovendien het onderhoud en beheer uit handen en borgen we de werking  van de opstelling als geheel.

 

Een maandabonnement voor uw serverruimte

inclusief onderhoud en beheer.

ITbases ontwikkelde de Compact Server Room (CSR). De meest complete, schaalbare, betrouwbare en geïntegreerde serverruimte van dit moment. U neemt het eenvoudigaf als maandabonnement, inclusief onderhoud en beheer (Infra Care). De Compact Server Room as a Service – CSRaas. Voor een bedrag vanaf 1.995,- per maand. Op locatie en 24/7 beschikbaar en schaalbaar.

We gebruiken kant-en-klare bouwstenen zodat we uw serverruimte op locatie eenvoudig kunnen implementeren. Onze technologie is state of the artmet een groen karakter. Op basis van ervaringscijfers stellen we vast wat de vereiste beschikbaarheid is en hoeveel rackspace u daarvoor nodig heeft. Mocht uw behoefte in de toekomst veranderen, dan passen we de configuratie in uw serverruimte en uw abonnement probleemloos aan. Wij verzorgen bovendien het onderhoud en beheer. U heeft een veilige, 100% toegankelijke en toekomstbestendige oplossing tegen voorspelbare kosten.

 • Maandabonnement inclusief beheer en onderhoud
 • Toekomstbestendig: state of the arten groene technologie
 • 100% toegankelijk

 

“Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen.”
Piet Schrijver

Functieomschrijving, Bedrijfsnaam

Vrijblijvend kennismaken?

Bel ons nu en ga het gesprek aan

Wilt u vrijblijvend kennismaken en weten wat we voor u kunnen doen? We leggen u graag in een persoonlijk gesprek uit hoe we in uw specifieke situatie kunnen bijdragen aan 24/7 uptime.

Bel ons nu.

+31 85 21 07 161

Maximaal zelf in charge qua beveiliging, implementatie, opschalen en management.