+31 (0) 348 72 45 00

Uw eigen datacenter ontwerp stap 1

Ontwerp & engineering

 

U biedt een uitgebreid portfolio aan met clouddiensten en software-oplossingen. Alles in uw datacenter om het uw klant zo gemakkelijk mogelijk te maken. Maar uw klanten benaderen uw oplossingen nog steeds vanuit hun eigen serverruimte, waarin hun eigen hardware en systemen draaien.

Uw hardware staat intussen in een extern commercieel datacenter. Wanneer u uw dienstverlening verder uitbreidt, lopen de kosten van de huur op. Bovendien wilt u sneller fysieke toegang hebben tot uw systemen. U wilt grip houden op de kosten en snel kunnen schakelen als de markt dat vraagt.

Hoe ontwerpt u dat uw eigen datacenter?

Het ontwerp van een datacenter gaat in drie stappen:

\

Ontwerp – Engineering – Budgettering – Programma van Eisen

$

Build – Projectmanagement – Commissioning & Test

Z

Onderhoud & Beheer

Ontwerp en engineering van uw datacenter

Vanuit de hard- en software die u aanbiedt maken wij samen de vertaling naar uw schaalbare en betrouwbare datacenter-ontwerp.

 

  • Tijdens het gesprek geven we advies met hoeveel rackposities u wilt starten en met welke beschikbaarheid. Dat bepaalt in veel gevallen uw verdienmodel.
  • Beschikbaarheid drukken we uit in de TIER-classificatie; kunt u zich enige ongeplande downtime per jaar veroorloven of is dat een bedreiging voor uw business?
  • Als laatste maken we een inschatting van het elektrisch vermogen (kW) dat u nodig heeft nu en in de toekomst.

Naast deze praktische elementen geven we u advies voor uw datacenter en delen we onze kennis en ervaringen. We bieden verschillende mogelijkheden om energie te besparen en welke technieken daarvoor beschikbaar zijn. Daarop leveren wij een datacenter-ontwerp. We maken een datacenter-vloerplan met de rackposities. U ziet dan direct welke vrije ruimte u heeft om te kunnen groeien. Op basis van de geselecteerde classificatie ontwerpen wij de infrastructuur met componenten en installaties. Hierin verwerken we uw schaalbare groeiscenario. De groeimogelijkheden verdelen we onder in een aantal logische fases.

We presenteren het datacenter-ontwerp met uw mogelijkheden en beperkingen. Daar waar mogelijk belichten we alternatieven.

Budgettering en datacenter-eisen

In de begroting verwerken we alle investeringen die nodig zijn om uw datacenter gebruiksklaar op te leveren. Naast de kosten voor de fysieke bouw van de infrastructuren berekenen we ook de kosten voor de begeleiding van het project, inclusief de commissioningen de testfase. Bovendien voegen we de stappen toe die nodig zijn wanneer u uw datacenter wilt uitbreiden. Ten slotte krijgt u de kosten voor het onderhoud en beheer.

U kunt nog aanpassingen maken voordat we tot een definitieve begroting komen.

We hebben samen uw datacenter ontworpen en weten wat de benodigde investering is. Daarmee werken we een programma van eisen uit op basis waarvan u een aantal geselecteerde partijen kunt uitnodigen om een offerte voor een datacenter uit te werken. Uit de offertes selecteren we samen de partij die het beste voldoet aan uw wensen.

 

  • Begroting
  • Datacenter-eisen
  • Aanvraag offerte

Selectie datacenter

“Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen.”

Piet Schrijver

Functieomschrijving, Bedrijfsnaam

Vrijblijvend kennismaken?

Bel ons nu en ga het gesprek aan

Wilt u vrijblijvend kennismaken en weten wat we voor u kunnen doen? We leggen u graag in een persoonlijk gesprek uit hoe we in uw specifieke situatie kunnen bijdragen aan 24/7 uptime.

Bel ons nu.

+31 85 21 07 161

Vanuit uw business model maken we samen de vertaling naar uw schaalbare en betrouwbare datacenter-ontwerp.