+31 (0) 348 72 45 00

Hybrid Cloud Datacenter

Hybrid cloud, cloud datacenter, on-premise cloud

Met een datacenter in de cloud loopt u beveiligingsrisico’s en de werkelijke kosten voor het gebruik vallen vaak tegen. Maatwerkapplicaties behoren niet altijd tot de mogelijkheden en leiden daardoor vaak tot verhoogde maandlasten. Varieert het aantal werkplekken of de hoeveelheid data, dan heeft dit eveneens impact op de dienstverlening en de prijs. Uw kosten zijn daarmee lastiger te plannen.

Valt een cloud datacenter nog steeds onder het Nederlands recht? Hoe is de beveiliging georganiseerd wanneer u gebruik maakt van een cloud datacenter? En leeft de leverancier de afspraken en regelgeving wel helemaal na?

U bepaalt zelf waar uw data wordt verwerkt en opgeslagen. Er zijn drie varianten:

Public

In de public cloud waarin u de hardware en applicaties deelt met andere gebruikers. Vaak weet u niet precies waar de systemen staan en u heeft ook geen fysieke toegang.

Private

In een private cloud heeft u toegang tot een eigen applicatie op een eigen hardwaresysteem en u weet waar de systemen fysiek staan: in uw eigen serverruimte, in uw racks in het commercieel datacenter of in het datacenter van de ICT-dienstverlener.

Hybrid

Hybrid cloud is de combinatie van beide. Bijvoorbeeld de bedrijfsapplicaties vanaf uw eigen serversystemen, ondergebracht in uw eigen serverruimte (on-premise cloud) in combinatie met Office 365.

Combineer uw eigen Datacenter met de cloud

Een hybrid cloud maakt gebruik van oplossingen in de cloud in combinatie met applicaties die draaien op uw eigen serversystemen. Zo creëert u een veilige, voorspelbare en betrouwbare omgeving.

U maakt gebruik van een privat cloud datacenter in een vertrouwde omgeving, waarvan de kosten op voorhand duidelijk zijn. U weet waar uw data staat en hoe die is beveiligd.

Maatwerkapplicaties of data die streng beveiligd moet zijn stelt u beschikbaar vanaf uw eigen serversystemen in uw on-premise cloud, want dat is op lange termijn vaak voordeliger dan om ze in een extern cloud datacenter onder te brengen.

Iedere denkbare combinatie vraagt extra aandacht. Werkt u vanuit het externe datacenter, dan is de verbinding tussen de werkplek en datacenter cruciaal. Dat betekent dat de apparatuur, zoals de switch op kantoor, 24/7 geback-upt moet worden. Deze mag nooit uitvallen, want dat verstoort de bedrijfsvoering.

 

 • Privat cloud voor standaard applicaties.
 • On-premise cloud voor maatwerkapplicaties.
 • Back-up van de switch en andere essentiële apparatuur.

Compact Server Rack & Compact Server Room

Wij hebben twee plug & playconfiguraties ontwikkeld, die eenvoudig en direct inzetbaar zijn. Beide zijn uiterst betrouwbaar, schaalbaar en voorspelbaar qua kosten.

Het Compact Server Rack (CSRack) is een goede toepassing wanneer u hoofdzakelijk vanuit het commercieel datacenter werkt.

 

 • U heeft op kantoor een paar systemen draaien, waaronder de switch.
 • 1 tot 4 racks.
 • Ingebouwde stroom- en koelvoorziening.
 • Te beveiligen met branddetectie en monitoring.
 • Later eenvoudig uit te breiden.

Meer over het Compact Server Rack [link]

 

De Compact Server Room (CSRoom) is ideaal wanneer u uw serversystemen graag in uw eigen serverruimte op kantoor heeft staan.

 

 • Vanuit de serverruimte benadert u ook uw clouddiensten.
 • 4 tot 20 racks.
 • Ingebouwde redundante UPS, stroom- en koelvoorziening.
 • Te beveiligen met branddetectie en monitoring.
 • Schaalbaar, zodat u live racks en power kunt toevoegen.

Meer over de Compact Server Room [link]

 

Wij helpen u bij het maken van de keuze. We leggen u graag uit welke configuratie voor u het meest geschikt is. Zijn al uw vragen beantwoord, dan werken we het geheel uit in een overzichtelijke offerte. Ten slotteimplementeren we uw opstelling bij u op kantoor.

“Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen.”

Piet Schrijver

Functieomschrijving, Bedrijfsnaam

Vrijblijvend kennismaken?

Bel ons nu en ga het gesprek aan

Wilt u vrijblijvend kennismaken en weten wat we voor u kunnen doen? We leggen u graag in een persoonlijk gesprek uit hoe we in uw specifieke situatie kunnen bijdragen aan 24/7 uptime.

Bel ons nu.

+31 85 21 07 161

Hybrid cloud combineert cloudoplossingen met applicaties die draaien binnen uw eigen serverruimte”. “Veilig, voorspelbaar en betrouwbaar.