+31 (0) 348 72 45 00

Is uw koelinstallatie aan vervanging toe?

 

Naast de energievoorziening (UPS & NSA) is de koelinstallatie essentieel voor het probleemloos functioneren van uw serversystemen.

 • Ervaart u problemen met de koeling van uw serverkast?
 • Staat daardoor de continuïteit van uw organisatie onder druk?
 • Nemen de kosten voor het onderhoud substantieel toe?
 • Hapert de installatie?
 • Is de capaciteit misschien niet meer in balans met de behoefte?

Het gevolg kan zijn dat uw hardware uitvalt. Dan bent u mogelijk toe aan vervanging van uw koelinstallatie.

Besparende koeling in uw serverruimte

Afhankelijk van de status van uw huidige voorziening, kunt u de koeling van uw serverruimte verbeteren? U bent niet altijd verplicht om dezelfde systemen terug te plaatsen bij vervanging. Hoe stemt u de koelvoorziening dan af op uw behoefte?

Om de koelvoorziening weer betrouwbaar te laten functioneren en de operationele kosten van energieverbruik en onderhoud  te verlagen, kunt u overwegen om de bestaande koelinstallatie vervangen. Er zijn nu meer mogelijkheden dan toen u de huidige installatie implementeerde. Dat betekent meer keus die beter aansluit op uw toepassing.

Afhankelijk van uw behoefte maakt u een keus uit de verschillende oplossingen en technieken voor de koeling van uw serverkast. Welke configuratie het beste bij uw serverruimte past, hangt af van:

 • Wat is uw huidige configuratie? Kunt u wellicht delen hergebruiken?
 • Staan er meer of minder racks en hardware in uw serverruimte?
 • Wat is uw huidige afgenomen vermogen? Kan dat in de nabije toekomst veranderen?
 • Is redundantie een voorwaarde om de continuïteit te borgen in uw bedrijf?
 • Wat is de impact van de vervanging van het systeem op uw bedrijfsvoering?

Op basis van uw antwoorden adviseren wij een oplossing die wij voor u kunnen implementeren.

Heeft u uw systeem geselecteerd, dan volgt de implementatie van de koeling van uw serverruimte.  Wij verzorgen een tijdelijke koeling, zodat u geen ongeplande downtime heeft. Na de inbedrijfname bent u weer volledig in control en functioneert de installatie weer optimaal en betrouwbaar.

Is de airco van uw serverruimte aan vervanging toe?

We schetsen de mogelijkheden voor u. Wanneer u een goed beeld heeft van onze oplossing en al uw vragen zijn beantwoord, werken we het geheel uit in een overzichtelijke offerte. Daarin nemen wij op:

 • de benodigde materialen
 • het transport
 • de montage

Onze projectleider controleert of de werkzaamheden goed worden uitgevoerd en of u tevreden bent. Vervolgens nemen we de installatie graag in onderhoud.

 

“Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen. Wow, gewoon wow, en meer goede bedoelingen.”
Piet Schrijver

Functieomschrijving, Bedrijfsnaam

Vrijblijvend kennismaken?

Bel ons nu en ga het gesprek aan

Wilt u vrijblijvend kennismaken en weten wat we voor u kunnen doen? We leggen u graag in een persoonlijk gesprek uit hoe we in uw specifieke situatie kunnen bijdragen aan 24/7 uptime.

Bel ons nu.

+31 85 21 07 161

Operationele kosten van energieverbruik en onderhoud verlagen en de koelvoorziening weer betrouwbaar laten functioneren.